Over C.C.C.

Dieuwertje Wijsmuller credits: Nienke ‘s Gravemade

CreativeCultureConsultancy is in 2011 opgericht door Dieuwertje Wijsmuller. Als museologe is zij gespecialiseerd in afstoting en herbestemming van (museale) objecten en dit is het vakgebied waar zij het liefst in werkt.

Ze heeft een hart voor museumcollecties, maar is wel van mening dat deze zich op de juiste plek moet bevinden en dat is meestal niet het depot van een museum. Er kan zoveel meer gedaan worden met objecten die zich al jaren ongezien in het depot ophouden.

Naast dat zij projecten in opdracht uitvoert voor derden, doet Dieuwertje onderzoek naar afstoting. De psychologie, economie en filosofie van afstoting houden haar bezig. Het onderzoek doen naar deze aspecten van collectiemanagement neemt zij mee vanuit haar positie als medeoprichter van Stichting Onterfd Goed, waar zij als inhoudelijk directeur drie en een half jaar lang heeft gewerkt.

C.C.C. heeft de kennis om u en uw instelling volledig te ondersteunen in de volgende onderdelen van collectiemanagement:

  • Ontwikkeling van de (nieuwe) missie en visie van uw instelling.
  • Ontwikkeling van het bijbehorend collectieplan, -profiel en strategie.
  • Faciliteren van de ontwikkeling en uitvoering van een selectie- en waarderingskader (desgewenst gebaseerd op ‘Op de Museale Weegschaal’ van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed).
  • Acteren als onafhankelijk begeleider van uw selectie- en waarderingstraject volgens ‘Op de Museale Weegschaal’.
  • Begeleiding van het afstotings-/herbestemmingsproces.
  • Uitvoering van het herbestemmingstraject door nieuwe eigenaren te zoeken.

Mocht u meer willen weten, neem dan graag contact op via info@ccc.co.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *