Uitklapmenu

Herbestemmingsplan Gemeente Schiedam

Centrum Beeldende Kunst Schiedam gaat dicht, hoe nu verder?

Het Centrum Beeldende Kunst van Schiedam sloot haar deuren in 2015. De gemeente zocht een gedegen oplossing voor de achtergebleven collectie en vroeg CCC deze te vinden. Voordat je weet wat de beste weg is, moet je weten wat je hebt.

Rol van CCC

Alle werken werden gecheckt, geregistreerd, gefotografeerd en voorzien van een duidelijke standplaats. Dit alles is uitgewerkt in een helder plan waarmee de Gemeente Schiedam verder kon.

Resultaat

De gemeente heeft (volgens het opgestelde herbestemmingsplan) gezocht naar nieuwe museale eigenaren. Eerst binnen Schiedam, daarna erbuiten. Voor de werken die niet werden overgenomen, ontwikkelden we de Kunstbeurs die in december 2016 plaatsvond.