Uitklapmenu

Kunstbeurs Gemeente Schiedam (2016)

Kunst krijgt nog een kans door verkoopmanifestatie.

Door de sluiting van het Schiedamse Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) besloot de Gemeente Schiedam haar kunstcollectie te ontzamelen. Voor het laatste onderdeel van het herbestemmingstraject schakelde de gemeente de hulp van CCC in. Het idee? Organiseer een verkoopmanifestatie.

Rol van CCC

In 2,5 maand tijd heb ik samen met collega-museologe Bouwkate gewerkt aan het concept, de logistiek, de praktische uitvoering van daadwerkelijke verkoopdagen en een veiling. Op 17 en 18 december 2016 vond de verkoopmanifestatie genaamd ‘Kunstbeurs’ plaats in de Schiedamse Havenkerk.

Resultaat

Met 1000 kunstwerken, 2 verkoopdagen en 1 avondveiling was de Kunstbeurs een daverend succes. 50% van alle werken werden verkocht en in het totaal ontving de Gemeente Schiedam 100% meer opbrengst dan verwacht. 

Deze beurs was niet tot stand gekomen zonder de hulp van veilingmeester Marcel Brouwer, die een lastig publiek wist om te zetten in fanatieke kopers, de waanzinnig geëngageerde groep vrijwilligers en de inzet van stagiaire Nelleke Bongers.