Uitklapmenu

Vernieuwde kunstcollectie van de Gemeente Oldebroek

Tijdens de restauratie van het gemeentehuis in het Gelderse Oldebroek, greep de gemeente deze periode meteen aan om ook haar huidige kunstcollectie onder de loep te nemen. Mij werd gevraagd om dit traject van a tot z te begeleiden.

Rol van CCC

Naast de proces- en trajectbegeleiding heb ik de herbestemmingsprocedure ontwikkeld en uitgevoerd. Samen met Q-Kunst heb ik me gebogen over een nieuw inrichtingsplan en gelijktijdig de collectiewaardering uitgevoerd. Voor alle objecten die niet binnen het inrichtingsplan vielen, is een zorgvuldige herbestemmingsprocedure opgestart. Zo hebben we onder andere alle BKR-kunstenaars benaderd met de vraag of ze hun werk terug wilden hebben. 

Resultaat

Een succesvolle uitvoering van het herbestemmingsproject met een zichtbare kunstcollectie in het gerestaureerde gemeentehuis van Oldebroek.