Uitklapmenu

Scheveningse streekdrachtcollectie onder de loep

Bij Muzee Scheveningen worden kenners van de Scheveningse dracht uitgedaagd samen met het museum de gehele drachtcollectie te waarderen.

Hoe wordt de collectie kwalitatief sterker van aard en welke verhalen komen naar boven? De drachtgemeenschap is vanaf het begin betrokken en heeft mede vorm gegeven aan de selectiecriteria en het collectieprofiel. Het belangrijkste is dat de ontwikkeling van de Scheveningse dracht overgedragen kan worden aan toekomstige generaties en dat de persoonlijke verhalen die te vinden zijn in de collectie vastgelegd en verder onderzocht worden.

Muzee ziet het belang in van betrokkenheid van gemeenschappen bij het behoud van het museum en wil op verschillende wijze deze gemeenschappen betrekken bij het museumwerk.